”Tjänsten är tillsatt” Serviceglad Orderhandläggare och Receptionist till Lecora

Serviceglad Orderhandläggare och Receptionist till Lecora!

Lecora AB söker en orderhandläggare och receptionist som är företagets röst och ansikte utåt, därför är det av stor vikt att du har hög servicegrad och tycker om att möte människor så väl i telefon som att välkomna besökare.

De huvudsakliga dagliga uppgifterna är Ordermottagning och där med förenade uppgifter samt företagets Kundreskontra. I tjänsten ingår också traditionellt receptionsarbete, att vara företagsvärd/värdinna vid besök och andra sedvanliga kontorsgöromål.

Då du tillhör ett team förutsätter vi att du har lätt för att samarbeta och att du har en god kommunikativ förmåga. Vidare är du serviceinriktad, har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och trivs med att arbeta i ett högt tempo.

Läs mer om tjänsten här.

2019-06-27T11:27:51+02:005 maj, 2019|Okategoriserade|

Orkla Foods Sverige köper Lecora 2019-03-29

Orkla Foods Sverige förvärvar det svenska matföretaget Lecora, vars sortiment består av frysta och kylda produkter till både retail och foodservicemarknaden i Sverige.

Lecora är ett välkänt varumärke främst inom den privata foodservicemarknaden i Sverige. Deras sortiment av vegetariska och veganska rätter, som är helt växtbaserat och majoriteten utan allergener utgör ett bra komplement i Orkla Foods Sverige produktportfölj. Dessutom är de marknadsledande med frysta schnitzlar, och erbjuder även färdigrätter. En stor del av sortimentet är ekologiskt.

Vegetariskt och veganskt är en snabbt växande marknad och förvärvet av Lecora är en investering som ligger helt i linje med Orkla Foods Sveriges strategiska satsning på hälsa och hållbarhet.

– Genom förvärvet av Lecora kan vi nu erbjuda ett ännu bredare veganskt och vegetariskt sortiment som dessutom är helt växtbaserat och majoriteten utan allergener. Lecoras fina arbete med hållbarhet och lokala råvaror stärker våra ambitioner framåt om att vara det goda bolaget som gör gott för morgondagen. Vi ska utveckla och vårda det här starka och stolta varumärket vidare och sätter stort värde i Lecoras lokala förankring och kundernas och konsumenternas förtroende för produkterna, säger Henrik Julin, VD Orkla Foods Sverige.

– Jag är stolt och mycket nöjd att lämna över Lecora till Orkla Foods Sverige som ägare. Vi delar samma värderingar om lokal förankring och hållbart företagande, och jag är övertygad om att Lecoras fantastiska produkter nu kommer att nå ut till ännu fler konsumenter. Det är naturligtvis extra roligt att mina barn fortsätter vara del av verksamheten vidare, säger Tommy Salomonsson, Vd och huvudägare av Lecora.

Lecora kommer att drivas som ett dotterbolag till Orkla Foods Sverige. Verksamheten kommer fortsätta i Lecoras befintliga lokaler i Vadstena.

Bolaget konsolideras redovisningsmässigt i Orkla från den 1 April.

2019-03-29T10:33:19+01:003 mar, 2019|Okategoriserade|

Kvalitets- och miljöchef, Tjänsten är tillsatt.

Affärsorienterad kvalitets- och miljöchef

Lecora AB söker en erfaren Kvalitets- och miljöchef som med stort engagemang både strategiskt och operativt vill driva och vidareutveckla företagets kvalitets-miljö och arbetsmiljöarbete. Du säkerställer att företaget lever upp till de kvalitets-, miljö- och arbetsmiljökrav som ställs både internt och externt. Förutom löpande arbete som att upprätta, införa och förbättra rutiner och instruktioner för kvalitets- miljö- och arbetsmiljöarbetet ansvarar du också för produktsäkerheten, internrevisioner av ledningssystemet för livsmedelssäkerhet, FSSC22000 och KRAV-Certifiering. Förståelse för produktionsprocessen är viktigt och en stor del av ditt arbete sker i nära samarbete med produktionsorganisationen. Du samarbetar även med inköpsavdelning och deltar aktivt i råvaruflödet och kommunikation med leverantörer. Du kommer också vara vår representant gentemot myndigheter och revisionsbolag. Arbetet är förlagt till vår anläggning i Vadstena. Läs mer om tjänsten här.

2019-03-13T10:00:50+01:006 jun, 2018|Okategoriserade|

Tre ekologiska och vegetariska nyheter

Efterfrågan på ekologiskt och vegetariskt ökar, vi märker också att önskemål om nya smaker och varianter blir allt fler.

För att möta efterfrågan har vi under ett års tid arbetat med att utveckla en helt ny serie ekologiska och vegetariska produkter.  Nyheten finns i valet av råvaror, våra nya produkter är baserade på Mungbönan. Mungbönor är en art från familjen ärtväxter som ursprungligen kommer från Indien. Mungbönan är rik på protein, fiber och järn och har en bra smakbalans.  Tillsammans med mungbönan och andra vegetariska ingredienser bl.a. couscous och kikärtor har vi utvecklat tre helt nya artiklar som vi hoppas ska passa de flesta typer av restauranger och serveringar. Mung Biff Eko 50 g och Mung Nugget Eko 15 g är färdiga och behöver bara värmas. Mungfärsen Eko är en bas för er som vill skapa era egna rätter.

Läs mer om våra här:

Mungfärs Eko 

Mung Biff Eko

Mung Nugget Eko

Mung-serien produktfolder 

2018-03-15T14:07:33+01:003 mar, 2018|Produktnyheter|

Produktutvecklingen inom KRAV-märkta och EU-ekologiska produkter fortsätter.

NYHET: Ärtsoppa med fläsk KRAV 500g – Den första KRAV-märkta ärtsoppan med fläsk i Sverige.

Lecora lanserar nu den första KRAV-märkta ärtsoppan med fläsk i Sverige, självklart är det svenskt kött från Östergötland och Västergötland samt svenska gula ärtor från Östergötland. Tillagad med omsorg av KRAV-märkta råvaror som fått växa och gro efter naturens egna villkor har vi nu lyckats skapa en ärtsoppa som är magiskt god och färdiglagad. Serveras gärna med senap och ett gott bröd.

Lanseras i butik September 2016.

Art.nr ica 231221

Art.nr Coop 69452

2016-08-22T14:08:14+02:008 aug, 2016|Produktnyheter|

Lecora fortsätter expandera, därför söker vi nu en ny medarbetare.

Vi söker nu en ny medarbetare till vår avdelning för tillverkning av kylvaror. Tjänsten är tillsvidare och 100%. Vi söker en person som gillar att leda och utveckla människor. Du har sunda värderingar och gillar att arbeta i högt tempo. Vi sätter extra högt värde i kunskap om mat och smakkombinationer, då detta är en avgörande del av tillagnings- och utvecklingsprocessen. Vi sätter alltid kvalitet i första rummet vilket vi ser som en självklarhet hos alla våra medarbetare. Du är en person som tar ansvar för hela tillverkningsprocessen från råvara till färdig produkt. Din ansökan innehållande personligt brev och CV skickar du till: info@lecora.se senast 15 april. För mer information kontakta Martin Berzelius, 0143-298 08.

2016-03-22T10:44:40+01:003 mar, 2016|Okategoriserade|

Ekologiska och Klimatsmarta Ängsbiffar och Ängsköttbullar

Ekologiska och Klimatsmarta Ängsbiffar och Ängsköttbullar

50 % ekologiskt svenskt nötkött och 50 % KRAV-märkta svenska grönsaker.

Lecora lanserar nu två goda och klimatsmarta nyheter som består av både vegetabiliskt och animaliskt protein. Ängsprodukterna är helt fria från allergener och tillsatser och innehåller bara svenskt nötkött, gula ärtor, potatis, gul lök, rapsolja samt kryddor. Ängsprodukterna bidrar till att använda tillgängliga resurser inom jordbruket på ett hållbart och miljösmart sätt.

#Ängsbiff

https://lecora.se/produkt/angsbiff-65g/

#Ängsköttbulle

https://lecora.se/produkt/angskottbulle-12g-eko/

2016-01-08T14:14:14+01:001 jan, 2016|Produktnyheter|

Produktnyheter Green – Line

Lecora AB i Vadstena lanserar tre vegetariska nyheter med synligt grönsaksinnehåll. Det är populära produkter i skolornas matsalar som nu lanseras i detaljhandeln. Intresset för vegetarisk mat ökar.

Green Line produkterna innehåller varken sojaprotein eller quorn, utan bara synligt och naturligt grönsaksinnehåll.

2014-12-12T14:27:11+01:0011 nov, 2014|Produktnyheter|