Jobba hos oss

Brinner du för god mat tillverkade av fina råvaror och hög kvalitet?

Brinner du för god mat tillverkade av fina råvaror och hög kvalitet? Då är du välkommen till Lecora!

Lecora behöver kompetenta, entusiastiska och engagerade medarbetare, som vill vara med och utveckla verksamheten och bidra till att vi håller hög kvalitet och når våra högt uppsatta mål.

HR med arbetsmiljökunskap, Vadstena

Är du en erfaren och driven HR-person med kunskap inom både personal- och arbetsmiljöfrågor?

Lecora söker nu en HR-person som dessutom kommer arbeta med hälsa och säkerhetsfrågor i vår anläggning i Vadstena. Du tillhör vår lokala ledningsgrupp och får möjligheten att arbeta i nära samarbete med övriga funktioner där alla är samlade på ett ställe. Du behöver vara självgående inom ditt område men som stöd finns både HR-nätverk och ett EHS-nätverk och lokala ledningsgruppen.

Vi är en mindre enhet med ca 35 anställda därför krävs det att alla har ett helhetstänk och kan hjälpas åt vid behov. Du blir en viktig del i att utveckla/driva vår anläggning framåt. Lecora står på egna ben men har Orkla Foods Sverige som stöd vid behov och nätverken du kommer att arbeta med finns inom Orkla Foods Sverige (ytterligare 7 produktionsenheter).

Ansvar och arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ledningsgruppen för anläggningen i Vadstena. Ditt huvudansvar blir att driva och operativt ansvara för frågor kring personal, hälsa och säkerhet (HS). Tillsammans med kollegor från övriga anläggningar och den centrala HR- samt (E)HS-funktionen är du också med och driver arbetet inom Orkla Foods Sverige. Du har inget personalansvar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Ansvar för enheternas HR-arbete (förhandlingar, löner, administration, dokumentation, rekrytering, rehab, coaching till chefer m.m.)’
  • Ansvar för att planera, införa, driva och följa upp övergripande personalfrågor
  • Ansvarig för att vår (E)HS-standard tillämpas på ett för anläggningen lämpligt sätt och att detta blir en naturlig del av vår verksamhet.
  • Vår representant i HR-nätverket
  • Ansvara för att förbereda, genomföra och följa upp revisioner inom ansvarsområdet.
  • Delta som ansvarig för HR- och HS-frågor vid projekt, nylanseringar och investeringar.
  • Utbilda och utveckla produktionspersonal inom ditt område.
  • Coacha chefer och medarbetare inom ditt område.

 

Du rapporterar till Produktionschefen i Vadstenaanläggningen. Arbetet innebär några resor/år.

Bakgrund och erfarenhet
Du har minst 2 års erfarenhet från en liknande roll, helst från livsmedel-, läkemedels- eller kemisk produktion. HR-utbildning i grunden samt erfarenhet från arbetsmiljöarbete och personalfrågor. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du har vana av att arbeta i Office.

För att lyckas i din roll är det viktigt att du har förmåga att växla mellan helhetssyn och det dagliga operativa arbetet. Du kan fatta beslut och driva igenom dem. Du har en god analysförmåga, är strukturerad, noggrann och kan prioritera. Du är trygg i dig själv, flexibel, en god kommunikatör och kan samarbeta med olika funktioner och personer på olika nivåer. Du har även förmågan att få med dig och skapa förutsättningar för självständigt ”driv” hos dina medarbetare.

Kontaktperson och ansökan
Ansökan skickas till Johan Linné, Produktionschef via mail; johan.linne@orklafoods.se. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa Johan, 076-886 70 51 (ej under semester v28-32).

Sista ansökningsdag är måndag 22 augusti 2022.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Vi söker alltid glada och positiva medarbetare som vill och kan jobba extra vid behov till vår timvikariepool. Detta kan också leda till en fast anställning på sikt. Skicka ditt cv och personliga brev till jobb@lecora.se

När vi har lediga tjänster som vi ska tillsätta, så hittar du dem i listan här nedanför. Klicka på det jobb du är intresserad av, så får du mera information om tjänsten. Vi tar också mer än gärna emot spontanansökningar. Skicka in en sådan, så sparar vi dig som intresserade medarbetare, och kontaktar dig när vi kan erbjuda ett jobba som passar dig.

Skicka ditt cv och personliga brev till jobb@lecora.se

Som person vill vi att du är ansvarstagande, noggrann samt att du har lätt för att samarbeta med andra människor. Vidare är du positiv, drivande och angelägen om att lämna ifrån dig ett bra arbete. Du ger alltid det lilla extra, oavsett vilken typ av arbetsuppgift du ägnar dig åt. Med andra ord är du en resultatorienterad person, som har en stark vilja att lära och som trivs bra i team. Du bör vara en person som trivs i en föränderlig och tempofylld miljö. Vi ser att du som söker har ett personligt engagemang och driv, samt kan arbeta målinriktat och självsäkert.

Lecora som arbetsgivare

Vi vill vara en attraktiv arbetsplats för alla. Kompetenta & engagerade medarbetare är nyckeln till framgång. Därför arbetar vi kontinuerligt för att attrahera och utveckla nya talanger. Vår ambition är en arbetsplats som stimulerar kreativitet och initiativ och där människor utvecklas tillsammans för att skapa bättre arbetsflöden och processer. Oavsett om vi som medarbetare arbetar direkt gentemot produktion eller kund så arbetar vi alla efter vår värdegrund glädje, respekt, ärlighet, ansvar och engagemang och vi har alla ett gemensamt ansvar för att möta våra medarbetare och kunders förväntningar genom att tillverka våra produkter med stor omsorg.

Vi ser våra medarbetare som en av våra viktigaste tillgångar och som kollega är du Lecora- ambassadör och vårt ansikte utåt.