Skip to main content

Orkla Foods Sverige förvärvar det svenska matföretaget Lecora, vars sortiment består av frysta och kylda produkter till både retail och foodservicemarknaden i Sverige.

Lecora är ett välkänt varumärke främst inom den privata foodservicemarknaden i Sverige. Deras sortiment av vegetariska och veganska rätter, som är helt växtbaserat och majoriteten utan allergener utgör ett bra komplement i Orkla Foods Sverige produktportfölj. Dessutom är de marknadsledande med frysta schnitzlar, och erbjuder även färdigrätter. En stor del av sortimentet är ekologiskt.

Vegetariskt och veganskt är en snabbt växande marknad och förvärvet av Lecora är en investering som ligger helt i linje med Orkla Foods Sveriges strategiska satsning på hälsa och hållbarhet.

– Genom förvärvet av Lecora kan vi nu erbjuda ett ännu bredare veganskt och vegetariskt sortiment som dessutom är helt växtbaserat och majoriteten utan allergener. Lecoras fina arbete med hållbarhet och lokala råvaror stärker våra ambitioner framåt om att vara det goda bolaget som gör gott för morgondagen. Vi ska utveckla och vårda det här starka och stolta varumärket vidare och sätter stort värde i Lecoras lokala förankring och kundernas och konsumenternas förtroende för produkterna, säger Henrik Julin, VD Orkla Foods Sverige.

– Jag är stolt och mycket nöjd att lämna över Lecora till Orkla Foods Sverige som ägare. Vi delar samma värderingar om lokal förankring och hållbart företagande, och jag är övertygad om att Lecoras fantastiska produkter nu kommer att nå ut till ännu fler konsumenter. Det är naturligtvis extra roligt att mina barn fortsätter vara del av verksamheten vidare, säger Tommy Salomonsson, Vd och huvudägare av Lecora.

Lecora kommer att drivas som ett dotterbolag till Orkla Foods Sverige. Verksamheten kommer fortsätta i Lecoras befintliga lokaler i Vadstena.

Bolaget konsolideras redovisningsmässigt i Orkla från den 1 April.